Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Croutoner - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone lør, september 19, 2009 07:27:29

Måske står du af og til med en rest godt brød.

Godt men tørt.

Forleden dag lovede jeg dig opskriften på croutoner - i dag skal det være.

Det var da utroligt - tænker du måske - der plejer at gå meget længere tid mellem løfte og indfrielse her.

Ja det gør der. Sådan skal det bare ikke være denne gang.

Denne gang har jeg mandet mig op, smidt alt hvad jeg havde i hænderne, ryddet kalenderen og lavet brødcroutoner.

Så godt som.

Det tager rundt regnet 10 minutter at forvandle daggammelt brød til sprøde croutoner, men udbyttet har karakter af en storslået husmoderlig indsats.

Du skal bruge :

2 - 3 skiver gammelt brød

2 spsk. smør lavet af mælk fra friske køer

1 spsk. god olivenolie

½ tsk. groft salt

½ tsk. paprika

Det var alt - så går vi i gang.

Skær dit brød i mindre tern - der bør være ca. ½ liter i alt.

Find en pande frem. Hæld smør, olivenolie, salt og paprika i den.

Tænd på lavt blus for panden, så smørret smelter, og du kan røre ingredienserne sammen.

Hæld dine brødtern i og rør rundt.

Så skruer du op på forholdsvis høj varme og rister dit brød under stadig omrøring.

Ikke noget med at forlade området.

Når dine små brødtern er blevet sprøde og gyldne, kalder du dem croutoner.

De egner sig fortrinligt til majssuppen, du fik opskriften på for nogle dage siden.

Men hvis suppen er spist, løbet kørt, geden barberet og der ikke er mere at komme efter, kan man også bare spise de krydrede croutoner som en lille forret.

Lys i din dag
Lone

  • Kommentarer(0)