Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Pære Crumble - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone fre, september 25, 2009 08:02:58

Alt det markarbejde giver trange kår for måltiderne.

Så er det så meget desto vigtigere, at det man får er godt.

I går lykkedes det at føje en dessert til den suppe, der har fulgt husstanden nogle dage.

Dessert er altid opmuntrende.

Det regner med pærer i haven, og hvad kan være bedre end at lade dem gøre positiv fyldest i en crumble.

En dessert uden de store krumspring og uden ret meget opvask.

God frugt i bunden af et fad og en krydret smuldredej på toppen - det er en crumble.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

5 modne men faste pærer

Saft af ½ citron

150 g mel

50 g mørkt muscovadosukker

50 g hvidt sukker

100 g smør

2 tsk. kanel

1 tsk. vanille

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Smør 5 små portionstærteforme eller 1 stor tærteform. Du bestemmer.

Skræl dine pærer. Del dem i kvarte og skær kernehuset væk.

Skær videre til du har nogle spiselige stykker, og læg dem i en skål.

Pres citronsaft over og vend det hele rundt.

Bland 2 spsk. af det hvide sukker med de 2 tsk. kanel.

Drys blandingen over pærestykkerne,

og rør igen.

Hæld mel, smør, muscovadosukker, vanille og resten af det hvide sukker i en røreskål,

og rør det sammen til du har en grov og klumpet masse.

Du kan også bare smuldre ingredienserne sammen med fingrene - så er det nemmere at holde i tide.

Fordel pærestykkerne i bunden af portionsformene, eller gør det enkelt og læg dem i dit store fad.

del smuldredejen ud på toppen.

Så er der ikke mere arbejde i det.

Ind i ovnen med tærteformene/formen og bag dem/den 30 minutter.

Imens kan du smøre ploven, tjekke olie og vand, og få traktoren fyldt op med dieselolie.

Så er den klar.

Når du vender tilbage, er der en vidunderlig duft i køkkenet.

Varme kanelkrydrede pærer med et dejligt låg af sprød dej.

Men hvorfor ikke gå hele vejen,

og lægge lidt god vanilleis på toppen.

Du vil ikke fortryde.

Det tør jeg godt love.

Lys vej
Lone

  • Kommentarer(0)