Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Halloween suppe - opskrift

GrøntsagssupperOprettet af Lone tir, oktober 13, 2009 08:32:06

Så er jeg endelig klar til at skrive til dig.

Først skulle vinen passes. Så skulle der hentes brænde, tændes op og laves kaffe.
Nu er forholdene ved at være i orden.

I dag skal du have en opskrift på Halloweensuppe - fuldstændig orange.

Mindre kan ikke gøre det.

Du skal bruge :

1 hokaidogræskar - fordi det er bedst

2 kæmpestore eller 4 store gulerødder

8 små eller 3 store røde peberfrugter

1 helt hvidløg

1½ - 2 liter god bouillon - du bestemmer hvilken slags

½ dl fantastisk olivenolie

2 tsk. frisk eller frysetørret timian

Friskkværnet peber og salt

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C med varmluft. Beklæd to bageplader med bagepapir.

Skyl dine grøntsager.

Halver peberfrugterne, skrab kerner og ribber ud, og læg peberfrugterne med skindsiden opad på en bageplade.

Der var ikke andet end små peberfrugter på gården, og her langt ude på landet er der langt til nærmeste store peberfrugt.

Det er sikkert nemmere at lave suppen med store peberfrugter.

Skræl gulerødderne, skær dem i store stykker, og læg dem på bagepladen sammen med hvidløget og peberfrugterne.

Del dit græskar over, skrab kernerne ud og skær de to halvdele i grove tern.

Læg dem på den anden bageplade, dryp olivenolie og groft salt over, og sæt begge bageplader i ovnen.

Efter omtrent 20 minutter kan du fiske peberfrugterne ud.

Læg dem i en skål og sæt film over.

Bag de øvrige grøntsager videre 20 minutter mere.

Spis dine græskartern direkte fra ovnen eller fortsæt med suppen.

Hvis du vælger at fortsætte, hælder du bagte gulerødder og græskar i en gryde af passende størrelse. Træk skrællen af peberfrugterne - det er helt sikkert nemmere at lave suppen med store peberfrugter - og lad dem følge med ned i gryden.

Pres de milde bagte hvidløg ud af deres skaller og ned i suppegryden.

Hæld bouillon over grøntsagerne - start med 1½ liter - og bring gryden i kog.

Læg låg på og lad suppen småsimre ½ time.

Find en stavblender frem og sænk den i gryden. Eller kør suppen gennem en foodprocessor - i flere omgange.

Tilsæt eventuelt mere bouillon til suppen har den konsistens, du godt kan lide.

Drys timian i og smag suppen til med salt og peber.

Orange er ikke for stort et ord at bruge.

Server din Halloweensuppe med creme fraiche og ristede saltede grækarkerner.

Og brød. Godt brød.

Så bliver du glad og tilfreds.

Hvem vil ikke gerne være glad og tilfreds.

Sol foran dig
Lone

  • Kommentarer(0)