Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bagt Romainesalat - opskrift

Salater diverseOprettet af Lone man, oktober 19, 2009 05:55:45

Yndlingssalaten fra køkkenhaven er Romaine. Ganske afgjort.

Lækker, sprød og med en nøddeagtig smag.

Og så kan den bages. Hvem vil ikke gerne have salat, der kan bages.

I dag skal du have opskriften på bagt Romainesalat - mildt, intenst og saliggørende.

Du skal bruge :

1 hoved romainesalat

2 dl grøntsagsbouillon af en anstændig oprindelse

1½ spsk. god olivenolie

1 tsk. balsamico

Friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find et lille ovnfast fad frem.

Afmål olivenolie og balsamicoeddike i fadet.

Kværn lidt peber over,

og rør det hele sammen.

Del salaten på langs.

Læg den på ryggen i olie/balsamicoblandingen og vip lidt rundt så bladene dækkes.

Vend rundt så skærefladen kommer nedad.

Grib din gode bouillon og hæld den over salaten.

Dæk fadet med staniol, sæt det i ovnen og bag indholdet 20 minutter.

Vær klar.

Klar til at nyde de stadigt sprøde stængler og de krydrede bløde blade.

Bagt salat går man ikke fejl af.

Åben vej foran dig
Lone

  • Kommentarer(0)