Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Gullash suppe - opskrift

Supper med kødOprettet af Lone lør, oktober 24, 2009 07:47:28

Det blæser og regner her til morgen,

og man bør ikke satse på at blive varmet op udefra.

Nej.

Der skal andre håndgribelige metoder i brug end en liggestol på terrassen.

Suppe for eksempel. Varm velgørende suppe.

I dag skal du have opskriften på gullashsuppe - den skulle nok kunne holde dig varm weekenden over.

Du skal bruge :

½ kg oksesteg - skåret i mindre tern. Fjern evt. hinder

4 skiver bacon klippet i små stykker

2 gulerødder

3 stængler bladselleri

1 rød peberfrugt

2 porrer

3 skalotteløg

1 dåse flåede hakkede tomater

2 spsk. tomatpuré

4 tsk. paprika

1 flaske øl

1½ liter grøntsagsbouillon

½ dl rørsukker

2½ dl fløde af mælk fra køer med vinterpels

1 tsk. salt

1 tsk. oregano

Friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang.

Skyl dine grøntsager og gør dem i stand.

Grib dem

og skær dem ud i netop den størrelse du bedst kan lide.

Sæt god varme under en stor suppegryde og svits baconstykkerne.

I med oksekødet og brun det på alle sider.

Lad skalotteløgene følge efter og hold stadig fuld varme på blusset. Rør rør rør.

Når løgene er blevet klare, er det tid til at hælde grøntsager i gryden.

Rør rundt igen og skru lidt ned for varmen.

Tilsæt tomatpuré, rørsukker, paprika, oregano, salt og peber.

Og øl. I med det - men pas på - nogle typer øl har stadig gær i bunden, og det gavner ikke suppen. Lad gæren blive i flasken.

Så skal du huske de flåede tomater og bouillon - ellers får det hele mere karakter af en gryderet end af suppe.

Bring grydens indhold i kog, læg låg på og lad suppen småsimre et par timer. Tilsæt fløde til sidst og lad det koge lidt med. Smag til med salt og peber.

Suppen passer sig selv og bliver bare bedre. Endnu bedre næste dag - hvis du kan vente så længe.

Server din aromatiske gullashsuppe med lidt creme fraiche og hakket persille. Og godt brød. Godt brød går man aldrig fejl af.

Varm weekend
Lone

  • Kommentarer(0)