Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Dagligt brød - opskrift

HvedebrødOprettet af Lone ons, oktober 28, 2009 08:19:37

Hvor ville det være dejligt med et hjemmebagt brød - tænker du måske.

Men det kan være, du har stået på hænder mange timer i træk, plukket æbler flere dage eller været til en overvældende koncert, hvor der var brug for endeløse klapsalver.

Så er det ikke sikkert, du har mod på at ælte dej til hjemmebagt brød.

Derfor skal du i dag have opskriften på et brød, du kan røre sammen med øjenbrynene.

Hvis det skulle være.

Et dagligt brød skal være nemt.

Nemt og godt.

Ellers er det ikke dagligt.

Du skal bruge :

400 g hvedemel - bruger du groft mel skal der mindre til

3½ dl lunkent vand

10 g gær

2 små tsk. groft salt

1 tsk. honning

Lidt olie til smøring

Samt en ovnfast form med låg i ler, glas eller støbejern

Det var alt - så går vi i gang.

Udrør dit gær i vandet - det må ikke føles varmere end dine fingre.

I med honning og salt. Rør rundt.

Husk mel.

Og det var alt.

Rør med en grydeske til du har en jævn blanding.

Og ja - det er klistret. Det skal det være. Det er derfor, man slipper for at ælte.

Sæt film over skålen og glem alt om dej de næste 4 timer.

Imens kan du være sammen med vennerne, indtage lotusstilling, danse can-can eller tænke store tanker.

Du bestemmer.

Hæld lidt olie ud på et bord - der kan tåle det.

Kør det ud til en pæn plamage. Med fingrene.

Hæld forsigtigt dejen ud på det olierede bord. Fra nu af er der brug for rolige bevægelser og omhu, så luften ikke presses ud af dejen.

Løft - med dine olieindsmurte fingre - den ene ende af dejen og fold én gang.


Løft fra den anden side og fold én gang mere.

Det var det. Lad dejen ligge og efterhæve ½ time.

Imens kan du tænde din ovn, indstille til 210 gr. C. og sætte formen med låg ind, så det hele bliver varmet op.

Når den halve time er gået tager du formen ud og smører den uden at brænde dig.

Og nu kommer vi til det eneste krævende ved det daglige brød -

Løft forsigtigt dejen fra bordpladen og lad den glide ned i formen.

Ikke noget med heftige danserytmer samtidig. Bare ro.

Læg låg på og sæt dejen i ovnen.

Tag låget af efter 30 minutters bagetid, og lad brødet få yderligere 15 minutter.

Så bliver skorpen sprød og lækker.

Læg dit brød til afkøling på en rist og vent lidt - hvis du kan - med at spise af det.

Et dejligt brød med god fyldig smag.

Enkel dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)