Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Græskarmuffins - opskrift

MuffinsOprettet af Lone søn, november 01, 2009 08:40:38

I går lovede jeg dig opskriften på græskarmuffins.

Så den skal du selvfølgelig have i dag.

De indledende manøvrer tager lidt tid, men når først græskarret er bagt og moset, er det en smal sag at ordne resten.

Til krydderiblanding skal du bruge :

2 tsk. kanel

1 tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødte nelliker

½ tsk. revet muskatnød

Til dejen skal du bruge :

1 Hokkaidogræskar

230 g mel

200 g rørsukker

125 g smeltet smør lavet af mælk fra efterårsglade køer

1 velduftende æble

2 æg fra høns der går til ro i ordentlig tid

1 tsk. natron

1/4 tsk. bagepulver

1 spsk. krydderiblanding

Til at drysse over skal du bruge :

3 spsk. rørsukker

1 tsk. krydderiblanding

Og ja - listen ser lang ud, men nogle af tingene går igen. Der er faktisk ikke meget hokuspokus i det her.

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Læg et stykke bagepapir på en plade - så er den klar. Find muffinformen (to hvis du har) frem og læg papirforme i den.

Skyl dit græskar, flæk det og skrab kernerne ud.

Skær hver halvdel ud i 6 skiver,

læg dem på bagepladen og sæt det hele i ovnen 45 minutter.

Imens kan du rense tagrender, hyperventilere, gå tur med hunden, fange blade eller lave krydderiblandingen.

Du bestemmer.

Hvis du vælger at lave krydderiblandingen, afmåler du blot kanel, ingefær og nelliker i en lille skål

og river lidt muskatnød i til sidst.

Rør, rør rør.

Når dine græskarstykker er bagt, kan du lige lade dem køle lidt, så de er til at håndtere.

Fjern skallerne med en urtekniv og så skal der moses.

Jeg er smart - tænkte jeg - er du så færdig, hvor er jeg smart.

Ned i blenderen med de græskar og hurtigt videre i teksten.

Gør det ikke.

Been there done that.

Der er ikke meget væde i ovnbagte græskar, og det eneste man får ud af at prøve blenderen er en udgravning af græskarstykker og en ekstra opvask.

Nej - læg græskarstykkerne i en skål og mos dem som du ælter dej. Hurtigt, nemt og gennemtænkt.

Find en røreskål og afmål mel, sukker, bagepulver, natron og 1 spsk. af din krydderiblanding.

Rør det hele sammen.

Tilsæt 2½ dl af dit græskarmos. Har du noget tilbage kan det fryses til en anden dag.

Skyl, skræl og snit dit æble.

Hæld det i røreskålen sammen med æg og smør.

Og rør dejen sammen. Ikke lang tid - bare akkurat ensartet.

Du har en lille rest krydderiblanding tilbage, og den rører du med 3 spsk. rørsukker. Så er dit drys klar til brug.

Fyld dejen i din muffinform. Bag i to omgange eller i to forme på én gang. Der bliver omtrent 24 muffins af dejmængden.

Så kan du gange portionen med 5, 10, 15 eller 20, alt efter hvor stor en by i provinsen du skal forsyne.

Drys sukker/krydderiblandingen over dejen og sæt hele herligheden i ovnen.

Bag dine muffins i 20 minutter ved 190 gr. C.

Sæt dem til afkøling på en rist så snart de kommer ud af ovnen.

Og glæd dig.

Glæd dig til dejlig krydret smag og et blødt indre. Gemt under en knasende overflade.

Græskarmuffins går til alt. Morgen, middag, aften. Kaffe, the, mælk.

Alt siger jeg dig.

Må din søndag være varm
Lone

  • Kommentarer(0)