Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Goodies - opskrift

SnitterOprettet af Lone tor, november 12, 2009 06:27:45

Lige nu er jeg i gang med at bage til morgenbord i caféen.

Mens kanelsnegle og havrebrød hæver, kan du få opskriften på Goodies.

Jeg ved ikke, hvad man ellers kan kalde dem - de føles som en belønning.

Du skal bruge :

400 g sød kondenseret mælk

250 g havregryn

60 g tørrede tranebær

75 g ristede - men ikke saltede - pinjekerner

10 tørrede abrikoser uden svovl

1 dl. solsikkefrø

1 dl. sesamfrø

½ dl. hørfrø

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 130 gr. C. Find en lille form på ca. 20 * 20 cm. og beklæd den med bagepapir.

Hæld mælken i en gryde og varm op. Ikke meget - bare så den bliver mere flydende.

Afvej havregryn

og hæld dem i en røreskål af passende størrelse.

I med hørfrø, solsikkefrø og sesamfrø.

Skær abrikoserne i små tern,

og hæld dem i skålen sammen med tranebær og pinjekerner.

Rør rundt.

Så skal den varme mælk i blandingen.

Rør igen til alt er velfordelt.

Hæld massen ud i din form,

pres den sammen og glat ud.

Ind i ovnen med formen og bag 1 time.

Det er ikke en kage - det er den for sund til at være.

Jeg ved ikke, hvad det så er, men lad den køle af før du skærer den ud i 36 små felter - eller færre større. Du bestemmer.

Koncentreret nydelse og energi.

Brug dine goodies på morgenbordet, i madpakken eller når som helst på dagen du trænger til noget nærende.

Og nu må jeg hellere komme i gang med at bage.

Ro og styrke til dig
Lone

  • Kommentarer(0)