Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Dadelfri dadler - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone søn, november 15, 2009 07:29:43

Måske vil du synes, det er synd og skam at hælde god amerikansk whiskey over frugt.

Pakke frugten ind i bacon og bage det hele sammen i ovnen.

Men det er bare, til du har smagt resultatet.

Så er der ikke noget at komme efter.

Ingen bebrejdende blikke, løftede pegefingre eller hovedrysten.

De små pakker er dejlige at starte en middag med. Enkelheden selv kun overgået af smagen.

Du skal bruge :

½ kg friske dadler

1 dl. bourbon

400 g bacon i tynde skiver

En stak små træstikker

Det var faktisk alt - så går vi i gang.

Skær dadlerne op i den ene side og tag stenen ud.

Læg dadlerne i en skål og hæld bourbon over. Vend lidt rundt på det hele.

Ikke noget med at være fedtet - der skal bruges det, der skal bruges.

Lad dadlerne trække nogle timer til de har opsuget væsken - vend rundt undervejs.

Så er det tid til at tænde ovnen - sæt temperaturen på 200 gr. C.

Find en bageplade frem og beklæd den med bagepapir.

Del dit bacon over på midten, så du har skiver af 7 - 8 cm. længde.

Alt efter hvor meget du trækker i det.

Tag dadel efter dadel, drej et stykke bacon om hver, sæt en træstik igennem og lad dem ende på bagepladen.

Bare bliv ved til skålen er tom.

Sæt pladen i ovnen og bag 25 minutter.

Server dine dadelfri dadler lune eller lav dem i god tid og giv dem et kort ophold i ovnen før servering.

Du kan ikke lave for mange.

De forsvinder som dug for solen. Som dagslys i november. Som bourbon i dadler og som tørre viskestykker efter en høstmiddag.

Nu går jeg ud og vasker op.

Må din søndag være god ved dig
Lone

  • Kommentarer(0)