Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Grøn te boller - opskrift

BollerOprettet af Lone tor, november 26, 2009 05:50:12

Forleden dag var her en forsikringsmand.

Vil du have kaffe - spurgte jeg.

Hellere te - svarede han. Adskillige gårdbesøg have opfyldt kaffebehovet.

Grøn te - fortsatte han - det skulle være så godt - fyldt med antioxidanter og alt muligt.

Da teen var drukket spiste han bladene. Og det har jeg aldrig set før.

Vil du have noget mad - spurgte jeg - noget rugbrød for eksempel.

Her langt ude på landet klarer man meget med en skive rugbrød.

Vi skal have noget mere grøn te - sagde han. I det hele taget.

Manden har jo ret - tænkte jeg - ihvertfald i det med mere grøn te.

Så i går lavede jeg en opskrift på boller med grøn te, og i dag skal du selvfølgelig have den.

Du skal bruge :

2 tsk. grøn te af en type du holder af. Grøn te med knust ingefær, lakridsrod, kanel og kardemomme er anbefalelsesværdig til formålet, men du bestemmer. Vælg usprøjtede teblade hvis du drikker grøn te for at gøre din krop godt.

½ liter vand

2 tsk. tørgær

2 tsk. groft salt

2 spsk. vindruekerneolie

650 g mel der er værd at bage af

Det var alt - så går vi i gang.

Hæld teen i en stor kop eller i en lille skål. Bring vandet i kog og lad det køle nogle minutter inden du hælder det over tebladene.

Lad din te trække til den er lige knap håndvarm,

og hæld den gennem en sigte ned i en røreskål.

I med tørgær, salt og olie og rør det hele sammen.

Tilsæt mel og ælt dejen omtrent 20 minutter.

Den vil stadig være lidt klistret, men fald ikke for fristelsen til at bruge mere mel.
650 g er, hvad der er brug for.

Smør en skål med lidt vindruekerneolie og læg dejen i skålen. Dæk skålen med film og sæt dejen til hævning et lunt sted 2 timer.

I pæn afstand fra brændeovnen.

Imens kan du drikke en kop grøn te, og gemme en sjat til pensling af bollerne.

Drys mel på et bord og hæld dejen ud.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 225 gr. C. Læg bagepapir på to bageplader.

Del dejen i 12 stykker - uden at ælte eller mase den sammen.

Løft hvert stykke og fold enderne ind, så den meldryssede side vender opad.

Vær forsigtig når du pensler bollerne med grøn te - ikke noget med at trykke dem sammen.

Sæt pladerne i ovnen - én efter én - og bag 17 minutter.

Så snart bollerne er bagt, kan du lempe dem over på en rist til afkøling.

Fyldigt og blødt indre omgivet af den mest lækre sprøde skorpe - nok de bedste boller der længe er bagt her på gården.

Det kan jeg forsikre dig for.

Trofast torsdag
Lone

  • Kommentarer(0)