Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Pebernødder - opskrift

SmåkagerOprettet af Lone søn, november 29, 2009 07:14:14

I dag er der julemarked på museet i den nærmeste by.

Derfor deler vi gårdens arbejdskraft ligeligt -

manden tager til byen, og jeg bliver hjemme og passer caféen.

Og hvis det rigtig brænder på - hvis jeg begynder at lægge vafler i de bestilte sandwich eller serverer glögg på flade tallerkner - så er den yngste søn på tilkald fra værelset.
Men som udgangspunkt formodes han at bruge dagen på lektier og almindelig tilvækst.

Skal manden bare pynte på museet - tænker du måske.

Nej - må jeg skynde mig at fortælle - de seneste dage har der været travlt med småkagebagningen, og han drager af med et mindre udvalg af julekager samt marmelade og vin selvfølgelig.

I dag skal du have opskriften på pebernødderne, så du kan holde dit eget julemarked.

Du skal bruge :

100 g mørkt rørsukker

2 dl. lys sirup

150 g smør lavet af mælk fra køer der lever et roligt liv

550 g mel

1 æg fra en høne der er uanfægtet af december

2 tsk. natron

3 tsk. kanel

2 tsk. ingefær

½ tsk. nelliker

1/4 tsk. hvid peber

Det var alt - så går vi i gang.

Hæld rørsukker, smør og sirup i en lille gryde og smelt det hele for svag varme.

Tag gryden af varmen og rør krydderierne samt natron i.

I med æg og mel og rør det hele sammen til en ensartet dej.

Sæt dejen i køleskab natten over.

Imens kan du flette julehjerter , følge et danseprogram der foregår på den anden side af kloden eller sove. Du bestemmer.

Næste dag kan du tænde ovnen og sætte temperaturen på 180 gr. C.

Læg bagepapir på dine bageplader og rul små - på størrelse med nødder - kugler af dejen.

Læg kuglerne - ca. 30 stk på hver plade - og bag dem 14 minutter.

Bare bliv ved til der ikke er mere dej. Rul bag rul bag.

Arbejdet er enkelt og vil frigøre dine tanker til et højere formål.

Så snart pebernødderne kommer ud af ovnen, skal de over på en rist til afkøling.

Når de er helt kolde, kan du pakke dem i kønne glas eller dåser og gemme dem et sikkert sted.

Små krydrede og sprøde kager - alletiders til glögg og te.

Smuk søndag
Lone

  • Kommentarer(0)