Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bagte kvæder - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone lør, december 05, 2009 07:52:12

Så er det lørdag og cafédag igen.

I dag skal der bages lidt ekstra, for der er bestilt kringle ud af huset.

Ikke en hvilken som helst kringle, men Marie Brandbyges kringle.

Hvis du også vil bage den en dag, finder du opskriften på gårdens hjemmeside -

www.brandbygegaard.dk

På vej til og fra cafékøkkenet kommer man gennem laden og forbi kassen med duftende kvæder.

Bagte kvæder - tænkte jeg på én af turene i går - og tog et par håndfulde med ud til køkkenet.

Og i dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

5 små kvæder

10 tsk. ahornsirup

10 stk. nelliker

50 g smør lavet af mælk fra køer der ved, hvad regnvejr er

400 g sukker

2 dl. vand

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 150 gr. C. Smør et lille ovnfast fad.

Skyl kvæderne og få den dunede overflade væk.

Halver frugterne -

og skrab kernehuset ud med en ske.

Læg de halve kvæder med skrællen nedad i fadet.

Drop en nellike i hver fordybning.

Hæld en teske ahornsirup oveni,

og fordel lidt smør på hver kvæde. Læg resten af smørret i bunden af fadet.

Hæld vand i fadet og drys sukker over hele herligheden.

Sæt staniol over dit fad - ind i ovnen med det, og bag kvæderne 3 timer.

Tag fadet ud et par gange undervejs og øs sukkerlagen over kvæderne.


Server dine eventyrlige aromatiske kvæder til julemiddagen.

Eller skær dem i stykker og brug dem på fast yoghurt til morgenmad.

Du bestemmer.

Livlig lørdag
Lone

  • Kommentarer(0)