Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Eggnog - opskrift

Dragende drikkeOprettet af Lone ons, december 16, 2009 08:05:09

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

The weather outside is frightful

But the fire is so delightful

And since we've no place to go

Let it snow

Let it snow

Let it snow !

Og for at give den hele armen skal du i dag have opskriften på Eggnog.

Du skal bruge :

2 æg fra høns der sætter fodspor i sneen

50 g sukker

½ stang vanille

1½ dl sødmælk fra køer der har sne på ryggen

1 dl fløde fra ovenstående køer

1½ dl fløde - stadig fra de snedækkede køer - pisket til flødeskum

1½ dl. rom

1½ dl. bourbon

Friskrevet muskatnød

Det var alt - så går vi i gang.

Læg den flækkede vanillestang i en lille gryde. Hæld mælk og 1 dl. fløde over.
Varm op til det damper.

Imens kan du piske dine æg sammen med sukker - til det er luftigt.

Når mælkeblandingen er varm kan du under heftigt piskning lade den løbe i skålen med æg.

Hæld det hele tilbage i gryden og varm op under konstant omrøring.

Sæt et stegetermometer i cremen - for det er det, den er - og varm op til du når over 80 gr. C. Så er der ingen ko på isen. Men endelig ikke meget højere end de 80 grader for du vil ikke have en klumpet creme. Det bliver aldrig det samme.

Tag gryden af varmen og lad din creme køle helt af. Eventuelt i køleskab natten over.

Når cremen er kold, fisker du vanillestangen op, og med let hånd vender du flødeskummet i.

Tilsæt rom og bourbon og få det fordelt uden at al luften mases ud af cremen.

Hæld din eggnog i smukke glas,

og riv lidt muscatnød over hver.

Find din gamle Bing Crosby vinylplade frem, tag rensdyrsweateren på, tænd de elektriske lys i alverdens farver og lyt efter lidt bjældeklang.

Eller sid lige så stille i vintermørket og nyd at sneen falder udenfor.

Du bestemmer.

Men uanset hvad er du i godt selskab med et glas eggnog - den er blød, krydret, fyldig og inderlig.

Ho ho ho
Lone

  • Kommentarer(0)