Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Porrecreme - opskrift

PorrerOprettet af Lone fre, oktober 31, 2008 09:04:48

Den begyndte som en helt almindelig morgen - den her. Med tidlig opvågning, fodring af den yngste søn og transport til nærmeste rutebilstation. Da jeg kom hjem igen, ringede sønnen og sagde ikke rigtig noget. Det er altid bekymrende, når nogen ringer og ikke rigtigt siger noget. Men det handlede om, at han var stået på en bus, der kører til en anden by end den by, hvor hans skole ligger. Nu er jeg så hjemme igen efter endnu et job i transportsektoren - klar til at skrive til dig.

Blog Image

Der er kommet frost til gården de seneste nætter - selvom vandet kan ses herfra, og for det meste holder os fri for den slags.

Blog Image

I går skulle jeg grave en ordentlig portion porrer op til en restaurant

Blog Image

De skulle se pæne ud, og derfor blev de snittet lidt til i begge ender

Blog Image

Men hvor var det koldt for fingrene.


Jeg sorterede de mindste porrer fra til en rigtig lækker porrecreme - og du skal selvfølgelig have opskriften :

Du skal bruge :

4 små eller 2 store porrer renset og skåret i forholdsvis tynde skiver

3 dl. god kyllingebouillon

3 dl piskefløde

Lidt maizena til jævning

friskkværnet peber og evt. salt - det sidste kommer an på din bouillon

Så går vi i gang :

Lad bouillon og fløde koge lidt ind. Tilsæt dine porreskiver og kog dem med 5 min. Kværn med rund hånd peber ned i gryden, og smag dig frem med hensyn til salt.

Hvis du synes at cremen har en fin konsistens, er den klar til at blive spist sammen med hvadsomhelst af lødig karakter. Hvis du synes, den er lidt tynd, jævner du den forsigtigt med maizena udrørt i lidt koldt vand.

Nu vil jeg tænde op i brændeovnen. I dag skal der laves en del mad, for i morgen kommer et forhenværende basketballhold på besøg.

Smuk fredag
Lone

  • Kommentarer(0)