Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Smørdampede porrer - opskrift

PorrerOprettet af Lone ons, januar 20, 2010 08:03:03

Der er ikke meget at hente i køkkenhave nu.

Rødbeder og gulerødder sidder uhjælpeligt fast, persillen er dejset og grønkålen ligner noget, der har været under behandling på frisørskolen.

Kun i porrerne finder man mad, og et velanbragt håndkantslag er alt, hvad der skal til for at høste dem.

I dag skal du have opskriften på smørdampede porrer.

En lise for sjælen.

Du skal bruge :

3 porrer

3 spsk. saltet smør

Friskkværnet peber

100 g Gruyère eller en anden værdig ost fra et land der værner om nationens stolte mejeritraditioner.

Det var alt - så går vi i gang.

Skær top og bund af dine porrer, skyl dem og del dem i stykker på 5 - 6 cm.

Smelt dit smør i en god stor pande - én med låg til.

Eller find et låg der går an.

Læg porrestykkerne i panden, sæt middel varme på komfuret og lad porrerne småsimre 15 minutter under låg.

Tag låget af, kværn peber over dine porrer, vend dem, læg låget på igen og giv dem 15 minutter mere for middel varme.

Imens kan du rive osten på den grove side af et rivejern.

Når porrerne har småsimret en halv time i alt, kan du tage låget af og dampe væden ind. Det tager omtrent 10 minutter. Vend porrerne undervejs.

De bliver smukt gyldne, let sødlige og meget aromatiske.

Kan det blive meget bedre, må man spørge sig selv.

Og ja. Det kan det faktisk godt.

Drys Gruyère over hele herligheden, læg låg på igen og lad osten smelte et par minutter for svag varme.

Så bliver det ikke meget bedre.

Tror jeg.

Åben vej foran dig
Lone

  • Kommentarer(0)