Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Hindbærsnitter - opskrift

SnitterOprettet af Lone tir, januar 26, 2010 08:08:31

Der er noget kraftfuldt dragende ved hindbærsnitter.

De er ikke fint selskab. De er simple, og de er rendyrket salighed.

Jeg ved ikke hvorfor.

En hindbærsnitte skal indeholde solmodne hindbær - det siger sig selv - kan man forestille sig en hindbærsnitte uden hindbær ?

Hindbærmarmeladen skal være fast, så den ikke siver, og gør dejen slatten.

Og dejen - dejen skal være flaget og sprød - bagt af de bedste råvarer.

Så er der glasuren. Glasuren skal dække. Ikke noget halvhjertet, halvgennemsigtigt gråt lag. Intens hvid glasur - sød uden at få tænderne til at hvine som en overspændt banjo.

I dag får du opskriften på ultimative hindbærsnitter.

Bagt med mormors mørdej. Så er man på rette vej.

Til dejen skal du bruge :

300 g mel

200 g smør lavet af mælk fra køer der holder af det simple

100 g flormelis

2 æggeblommer fra høns der har en jævn gang på jorden

Til sammenlægningen skal du bruge 6 spsk. hindbærmarmelade - se evt. opskriften fra forleden dag.

Til glasuren skal du bruge :

100 g hvid chokolade

25 g smør fra ovenstående køer

200 g flormelis

5 spsk. kogende vand

Det var alt - så går vi i gang.

Afvej mel og flormelis. Hæld det i en røreskål sammen med ituskåret smør.

Min mormor sagde itu og ikke i stykker.

Rør til smørret er helt findelt og tilsæt så æggeblommerne.

Og rør.

Rør rør rør.

I starten sker der ikke rigtigt noget, men fald ikke for fristelsen til at hælde lidt vand i røreskålen. Der skal ikke vand i mormors mørdej.

Bare bliv ved til dejen samler sig.

Du kan også lave dejen i hænderne - samme procedure - samme tålmodighed.

Del dejen i to portioner og pres dem lidt ud på hver sit stykke bagepapir.

Sæt dejen koldt 1 time. Det er vigtigt for strukturen, at dejen får lov at køle og hvile.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C.

Tag kun det ene stykke dej frem på køkkenbordet og rul.

Rul rul rul.

Skær dejen til så den er 25 * 30 cm.

Og ja - man bruger en lineal her, for ikke at få spild ved udskæringen af hindbærsnitterne.

Ingen ønsker spild af hindbærsnitter.

Ind i ovnen med første plade og bag den 15 minutter.

Imens kan du rulle plade 2 ud - så er den klar, og kan bages.

Læg de nybagte mørdejsplader til afkøling på riste.

Mens pladerne køler af, kan du lave glasur.

Hæld smør og hvid chokolade i en lille gryde og smelt det ved virkelig svag varme. Bare giv det tid.

Rør flormelis i gryden,

og varmt vand til at gøre glasuren jævn og glat.

Når begge plader er bagt og kølet helt af, kan du samle sagerne.

Fordel hindbærmarmeladen på den ene plade, dæk med den anden,

og slut af med glasur.

Så er vi kommet til det vanskelige spørgsmål om udskæring.

Du kan dele firkanten i 18 små snitter, 12 store, 4 større eller lade den være 1 kæmpe hindbærsnitte.

Du bestemmer.

Jo flere stykker du deler den i, des større er chancen for, at du selv får smagt kagen.

For hindbærsnitter - i original udgave - forsvinder som dug for solen.

Som sne i juli. Som græs under en høne og som dagens første kop kaffe.

Må du være der
Lone

  • Kommentarer(0)