Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Mangokage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone tor, februar 04, 2010 07:48:44

Selvom der ikke skal graves køkkenhave,

selvom der ikke skal klippes græs,

selvom der ikke skal luges ukrudt, beskæres vin, plukkes bær eller graves kartofler op,

selvom der ikke skal males, mures eller fuges,

så kan man godt få en uanfægtelig trang til nybagt kage her langt ude på landet.

I går bagte jeg mangokage med appelsin, og i dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

4 æg fra høns med lavt til moderat aktivitetsniveau

250 g rørsukker

200 g mel

1 tsk. bagepulver

1½ dl. fløde lavet af mælk fra nedenstående køer

50 g smeltet smør lavet af mælk fra køer, der holder af vinterro

1 mango

Til at dryppe over kagen skal du bruge :

Saft og skal af 1 appelsin - du har lyst til at spise saft og skal af

2 spsk. flormelis

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 170 gr. C. Smør en aflang bageform på ca. 2 liter.

Grib din mango,

og skræl den.

Skær frugtkødet fra kernen og skær det i små stykker.

Hæld æg og rørsukker i en røreskål,

og pisk til det fylder dobbelt så meget som ved start.

Bland mel og bagepulver,

og rør mangostykkerne i.

Op i æggeblandingen med det og vend forsigtigt rundt. Ikke noget med at piske - bare vende. Du vil gerne beholde luften i dejen.

Vend også - forsigtigt - fløde og smeltet smør i dejen.

Op i bageformen med det og ind i ovnen.

Bag kagen 45 minutter, læg et stykke bagepapir over og bag yderligere 15 minutter. Altså 1 time i alt.

Vær forsigtig med bagepapiret. Hvis det rammer den varme ovntop går der ild i det.
Ikke hypotetisk. Erfaring.

Mens kagen bager, kan du ordne appelsinen.

Riv skallen ned i en lille skål. Kun den orange skal - ikke det bitre hvide lag under.

Pres saften ned i skålen,

og bland med flormelis.

Når kagen kommer ud af ovnen,

kan du prikke nogle huller i overfladen,

og hælde din appelsinblanding over.

Jeg ville gerne kunne give dig passende information om kagens opbevaring og holdbarhed, men inden sengetid i går aftes var den væk.

Det bedste bud er - lad ikke denne kage stå fremme på køkkenbordet.
Pak den ind, bær den gennem snedriverne, op til laden og lås den inde i mejetærskerens førerhus.

Det kan forlænge holdbarheden noget.

Velvillig dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)