Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Goudakugler - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone lør, februar 06, 2010 07:05:54

Måske har du prøvet at invitere gæster til middag.

Og måske har du prøvet at stå med en halvfærdig middag, når de ankommer.

Måske har du tænkt, at det nok skulle gå, bare du kunne få ro i køkkenet.

Og måske har alle gæsterne stillet sig op i køkkenet for at være sammen med dig.

I dag skal du have en opskrift på Goudakugler - små lækre brød, der kan trække gæsterne hen, hvor du sætter fadet.

Du skal bruge :

½ kg friskhakket pølse - krydret, italiensk eller hvad du nu kan skaffe af en anstændig oprindelse

300 g lagret gouda

400 g mel

50 g smeltet smør lavet af mælk fra køer der er inkarnationen af mental stabilitet

4 tsk. bagepulver uden fosfat

1½ tsk. groft salt

1 dl. vand

Det er en forholdsvis stor portion. Der bliver omtrent 120 goudakugler, så måske vil du halvere eller decimere. Ikke at 120 goudakugler er noget problem. At spise. At rulle er måske noget andet.

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Læg bagepapir på dine bageplader.

Grib osten og riv den på den grove side af et rivejern.

Bland mel, bagepulver og salt.

Skær pølseskindet op, så du kan få kødet ud, og hæld det i en røreskål sammen med ost og melblandingen.

Rør grundigt rundt.

Når det hele er velfordelt, kan du hælde vand i skålen,

og samle dejen med håndkraft.

Rul dejen til kugler - ca. 2 cm. i diameter. Ikke større for du vil gerne have dem bagt ordentligt.

Rul rul rul.

Læg kuglerne på bagepladerne og bag hver plade 20 minutter.

Bliv ved til al dejen er brugt.

Lækre sprøde småbrød man kan spise i en uendelighed.

Goudakuglerne er allerbedst lune, så varm dem forsigtigt op lige inden servering.

Lystig lørdag
Lone

  • Kommentarer(0)