Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Frokost Flan - opskrift

Mad med ægOprettet af Lone tir, februar 23, 2010 08:05:45

Og hvad kommer der så ud af hønsenes indsats - tænker du måske -

forvaltes æggene med behørig respekt.

Bliver der lagt lige så meget energi i at bruge dem, som i at lave dem.

Avanceret kogekunst, jonglering med molekyler og små portioner.

Eller hvad.

Hvordan honorerer man hønsenes storslåede præstationer.

Ikke ligefrem avantgardistisk - må jeg indrømme - mere på det jævne faktisk.

Meget jævnt. Med det forhåndenværende.

Og i dag skal du have opskriften på en dejlig frokst flan - enkel og god.

Du skal bruge :

2 små skalotteløg

4 æg fra høns, der har forståelse for, at man kun kan gøre sit bedste

175 g lagret Gouda eller Cheddar ost

2 dl. sødmælk fra køer, der stadig er med på den rustikke landlige bølge

1 dl. god rasp

1½ tsk. dijonsennep

½ tsk. groft salt

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Smør et mellemstort ovnfast fad.

Skræl de to løg og del dem i kvarte.

Læg dem i en foodprocessor eller en blender sammen med rasp, sennep og salt.

Riv osten direkte ned i skålen.

Hvis du ikke har en køkkenmaskine, skal du ikke være ked af det.

Riv i stedet skalotteløgene på den fine side af et rivejern og fortsæt handlingerne med håndkraft.

I med æg og mælk, og kværn det hele sammen til en jævn blanding.

Hæld skålens indhold i dit fad, sæt fadet i ovnen,

og bag 30 minutter.

Så er der frokost.

Server din varme flan med salat og godt brød. Hvis du vil.

Rig og fuldstændig mad. En hyldest til høns.

Frit udsyn foran dig
Lone

  • Kommentarer(0)