Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Æbler i kanelsirup

ÆblekagerOprettet af Lone man, marts 15, 2010 07:47:17

Der er stadig æbler i viktualierummet,

og det er bare med at få dem brugt, før der sidder nye på træerne.

Derfor får du i dag opskriften på en æblekage, hvor æblestykkerne er mørnet i kanelsirup.

Det går an.

Til bunden skal du bruge :

200 g mel

125 g smør lavet af mælk fra køer, der kan rydde et fadebur

2 spsk. koldt vand

Til fyldet skal du bruge :

7 Belle de Boskop æbler

200 g rørsukker

2 spsk. kanel

25 g blødt smør fra tidligere omtalt koflok

Til toppen skal du bruge :

150 g rørsukker

100 g mel

125 g smør fra ovenstående kofamilie

Det var alt - så går vi i gang.

Og selvom man ganske naturligt kan føle en anelse klamhed i hjerteregionen ved tanken om en kage, der består af 3 forskellige blandinger, skal du ikke lade dig slå ud.

Æblekagen er pærenem.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find et stort ovnfast fad frem. Det skal være omtrent 25 * 35 cm - eller deromkring - for at mængderne passer.

Hæld mel og smør - til bunden - i en røreskål og få det hele smuldret godt sammen. Med fingrene eller en røremaskine.

Når smørklumperne er som prinsessen på ærten's ært kan du tilsætte vand og samle dejen hurtigt.

Ikke ælte bare samle.

Pres dejen ud i dit fad. Omkring 3 cm. op ad siderne og resten i bunden.

Bland kanel og sukker til fyldet.

I med blødgjort smør,

og rør det hele sammen.

Så er blandingen klar til æblerne.

Skræl dine æbler, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær hver kvarte stykke i 8 - 10 tern.

Op i kanelblandingen med æbleternene efterhånden som du har dem klar

- vend rundt.

Læg æblestykkerne i dejbunden og mas overfladen nogenlunde jævn.

Hvem vil ikke gerne være nogenlunde jævn.

Så mangler du bare dejen til toppen af fadet.

Hæld rørsukker, mel og smør i røreskålen og rør - eller brug fingrene - til dejen er grovkornet. Hvis du bliver ved for længe, får du en sammenhængende dej.

Det er ikke meningen.

Grib din smuldrende dej,

og drys den med let hånd over fadets indhold.

Ind i ovnen med det hele og bag 45 minutter.

Herefter er der den dejligste duft af æbler og kanel i dit køkkken.

Sprød bund, æblestykker der flyder ud i kanelsirup og fine toppe af gylden dej øverst.

Fremragende vanilleis gør sig til æblekagen, men det er vanskeligt at forestille sig nogen ville afvise den med creme fraiche eller flødeskum.

Du bestemmer.

Magisk mandag
Lone

  • Kommentarer(0)