Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Citronfuldmåne - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone man, marts 29, 2010 07:52:20

Måske kan du ikke se fuldmånen, fordi det bliver overskyet.

Så skal du ikke være ked af det.

I dag får du opskriften på en citronfuldmåne, der er rund og smuk, til du skærer det første stykke.

Derfra hører de astronomiske ligheder op.

Du skal bruge :

250 g plus 50 g mørkt grovkornet rørsukker - og det skal det altså være

200 g smør lavet af mælk fra køer der drages af månen

2 æg fra høns der bare sover igennem efter en lang dags arbejde i køkkenhaven

100 g hvedemel

100 g fuldkornshvedemel - og det skal det altså være

1 tsk. bagepulver uden fosfat

1 tsk. vanilleekstrakt

Skal af 2 citroner samt saft af 1 citron - dyrket så du har lyst til at spise dem

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Læg et stykke bagepapir i en stor springform.

Grib en stor gryde - du kan lave dejen i en gryde, så gør plads.

Hæld 250 g rørsukker og dit smør i gryden.

Smelt smørret for svag varme.

Ikke koge. Ikke stege. Bare smelte.

Bland bagepulveret med de to slags mel.

Tag dine citroner og riv skallen fint af

- kun den yderste gule skal.

Hæld melblandingen, citronskal og de to æg i gryden,

og rør rundt.

Det var den dej. Nemt og enkelt.

Men det udelukker ikke et storslået resultat.

Hæld dejen i springformen, ind i ovnen med den og bag 35 minutter.

Imens kan du lave en citronsirup.

Pres saften ud af den ene citron, og hæld den i en lille gryde sammen med de sidste 50 g rørsukker og vanilleekstrakt.

Varm op under omrøring til sukkeret er smeltet.

Ikke koge. Ikke stege. Bare smelte.

Så snart din citronfuldmåne kommer ud af ovnen, kan du prikke en hel del huller i overfladen. Med en gaffel for eksempel.

Fordel citronsiruppen over kagen, og de gyldne dråber trænger ned og forsvinder som forårsregn i marts.

Hvis du holder af citron, kan det her godt gå hen og blive din nye yndlingskage.

Sød, blød og alligevel en smule knasende med den dejligste citronsmag.

Mindeværdig mandag
Lone

  • Kommentarer(0)