Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Pestosnegle - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone søn, april 18, 2010 08:29:34

I går var der et større selskab på besøg.

Til rundvisning i vinmarken og til vinsmagning i caféen.

Bagefter tog de videre til middag hos Søren på Norsminde Kro.

Jeg tænkte, at de godt kunne bruge et eller andet småt til vinen.

Pestosnegle.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

80 g rugmel

300 g hvedemel

100 g smør lavet af mælk fra forårskåde køer

1 dl. kogevand fra kartofler

4 spsk. pesto

Æg - fra en kæphøj høne - til pensling og fint salt til at drysse med.

Det var alt - så går vi i gang.

Afmål de to slags mel i en røreskål.

Tilsæt smør i små stykker.

Og rør.

Rør rør rør.

Til dit smør er smuldret ud i melet.

Kartoffelkogevand er guld.

Afmål 1 dl. og hæld den i røreskålen.

Rør til dejen akkurat samler sig, pres den flad og pak den ind i husholdningsfilm.

Læg din dej et koldt sted en times tid.

Imens kan du lægge dig ned i græsset og dufte til violer, vende rundt og kigge op i himmelen eller bare tænke på alt mellem himmel og jord.

Du bestemmer.

Når dejen har sat sig, kan du rulle den ud.

Rul rul rul.

Til dejen er omtrent 3 mm tyk.

Smør pesto på dejen og skær den i 10 cm. brede baner.

Rul hver bane på den lange led.

Rul rul rul.

Del rullerne midt over, så de har en håndterbar længde, og sæt dem på køl en halv times tid.

Imens kan du varme din ovn op til 220 gr. C. - uden varmluft altid uden - og lægge bagepapir på dine bageplader.

Skær dejrullerne ud i ½ cm. tykke skiver,

og læg skiverne på bagepladerne.

Så kan du pensle dem med æg og drysse lidt fint salt over.

Ind i ovnen med én plade af gangen, bag 11 minutter og læg dine pestosnegle til afkøling på en rist med bagepapir.

Bare bliv ved til alle snegle er bagt.

Der bliver omtrent 250 lækre sprøde småbrød ud af portionen.

Saftsuseme søndag
Lone

  • Kommentarer(0)