Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Too good to be true bars - opskrift

SnitterOprettet af Lone man, november 17, 2008 08:39:18

Måske er du med i foreningen mod rosiner i bagvæk - 8000 mennesker der taler med høj og klar røst gør indtryk.

Men rosiner har jo ikke altid været rosiner

Blog Image

Navnet kommer af et gammelt fransk ord for druer.

Måske er ordet bare blevet slidt for meget, og vi må give det en pause. Alt hvad der står tørret foran er eksklusivt - tørrede tranebær, tørret ingefær, tørrede ananasstykker, tørret papaya, tørret melon o.s.v. o.s.v. Hvad med tørrede vindruer - eksklusivt ikke ?

I dag vil jeg give dig en opskrift på Too-good-to-be-true-bars (med rosiner) og så håber jeg, du vil finde, at rosiner er andet end reminiscenser af klistrede små børnefingre.

Blog Image

Uimodståelige små (alt efter hvordan du skærer kagen ud) stykker med tørrede vindruer der er mættet med fløjlsblød citruscreme og omgivet af knasende sprød havredej.

Men nu til opskriften - du skal bruge :

1 pakke rosiner (ja en hel pakke)

1 dåse sød kondenseret mælk (findes ofte i indvandrerforretninger)

Revet skal af 1 citron

1 spsk. citronsaft

1 pakke smør

3 dl muscovadosukker

1½ tsk. vanilleekstrakt eller vanillesukker

½ tsk. natron

6 dl havregryn

3 dl hakkede valnødder

150 g mel

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Find en lille bradepande eller et stort firkantet ovnfast fad og beklæd den eller det med et stykke bagepapir.

I en pande blander du kondenseret mælk, citronsaft, citronskal samt rosiner. Varm op til blandingen begynder at boble svagt og fjern derefter panden fra varmen.

I en røreskål blander du smør, sukker og vanille til det er luftigt. Dernæst hælder du resten af ingredienserne i - mel, havregryn, natron og valnødder - og rører lidt rundt.

Det var det.

Tag halvdelen af dejen og pres den ud i din bageform. Fordel citroncremen ovenpå og dæk dernæst med den anden halvdel af dejen. Tryk overfladen let sammen.

Sæt formen i ovnen og bag 25 - 30 minutter afhængigt af din ovn. Kagen skal være pænt gylden ovenpå, men småbrændt havre er en katastrofe.

Blog Image

Nu kommer du til det eneste vanskelige i den her opskrift - lad kagen køle helt af før du skærer den ud i små lækre firkanter.

Blog Image

Lad dine små Too-good-to-be-true-bars stå fremme i køkkenet, så du kan lige kan smage, hvordan det nu var at de var, hvergang du går forbi.

Solrig dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)