Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Pastasalat med laks - opskrift

Mad med fiskOprettet af Lone man, november 24, 2008 07:46:43

Hvor er vejret smukt de her dage.

Blog Image

Sol, blå himmel og så vindstille, at det virker som om, kloden må være holdt op med at dreje rundt.

Der er mange ting, der bliver nemmere, når solen skinner. Det er nemmere at se støvet på kommoden, det er nemmere at se at vinduerne skal pudses og det er nemmere at se spindelvævene i loftet. Så jeg gjorde rent i går. Den slags er der ikke meget tid til om sommeren, men i går lykkedes det.

Og jeg fik lavet mad - marmelade, pastasalat og brød og det var unægteligt sjovere end rengøringen.

For nogle dage siden lovede jeg dig en opskrift på pastasalat med laks og den kommer her.

Du skal bruge :

500 g tørrede tortellini med ost

Et lille romainesalathoved

Et par håndfulde rucola

3 spsk. frisk pesto

500 g ovnbagte tomater - se beretningen fra d. 20. november

ca. 300 g dampet/bagt laks

½ dl kogevand fra din pasta

Så går vi i gang.

Kog dine tortellini efter anvisningen på posen. De skal i velsaltet vand. Husk at gemme ca. ½ dl. af vandet, når du hælder det fra. Skyl pastaen i rigeligt koldt vand, til den er afkølet. Hæld den i et pænt stort fad og bland den med pesto.

Blog Image

Der er en hel verden af pesto, og det bedste er det du laver selv med din egen basilikum. Det næstbedste er frisk pesto, du kan finde på køl i supermarkedet. Snyd ikke dig selv ved at bruge pesto fra glas.

Nå - så skyller du dit romainesalat og skærer det i strimler.

Blog Image

Romaine styrer for vildt

Jeg måtte købe rucola, fordi det er uigenkaldeligt slut med rucola fra drivhuset i år.

Blog Image

Men jeg fik ondt af det. Det må have haft en opvækst i armod.

Blog Image

Rucola skal have omsorg og kærlighed for at udvikle sig - uendelig meget.

Skyl din rucola - eller bedre endnu - lad den ligge i koldt vand en halv times tid, så den retter sig lidt ud. Læg rucola i skålen til din tortellini. Hæld det nu afkølede kogevand fra pastaen i skålen.

Blog Image

Tilsæt dine ovnbagte tomater - hvis du har nogle. Det skal ikke være tomaterne, der afholder dig fra at lave den her ualmindelig lækre pastasalat. Du kan også bare bruge nogle gode cocktailtomater, der er halverede.

Del din laks i mindre stykker og læg dem i skålen.

Blog ImageNyd din pastasalat som den er - der bliver en stor portion ud af det her - eller spis den sammen med noget lækkert brød.

Du kan nemt halvere opskriften, og der vil stadig være rigelig mad til 2 personer, men man bliver ikke ked af at opdage, at der er pastasalat til frokost næste dag.

Rar mandag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)