Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bagte rødbeder - opskrift

RødbederOprettet af Lone fre, november 28, 2008 07:44:25

Forleden kom en jæger forbi og forærede os et bundt vildænderBlog ImageSå gav det ligesom sig selv, hvad der skulle spises til aftensmad.
Men ænder gør det jo ikke alene, selvom nogen måske vil mene noget andet. Næh noget varmt og fyldigt som bagte rødbeder er fint tilbehør, og du skal selvfølgelig have opskriften.

Blog Image

Jeg undres hvert år over rødbedernes vækst - kender du andre rodfrugter, der vokser ovenud af jorden ?

Her kommer opskriften - der iøvrigt er så pærenem, at det faktisk er hverdagsmad det her.

Du skal bruge :

4 - 6 rødbeder afhængigt af størrelse

½ l cremefraiche 18 %

Salt og friskkværnet peber

Jamen det er det hele - enkelt ikke ?

Tænd din ovn på 190 gr. C. og smør et ovnfast fad grundigt.

Blog Image

Skræl rødbederne og skær dem i grove tern

Blog Image

Hæld dem i dit fad

Blog Image

og vær rundhåndet med salt og peber.

Blog Image

Hæld bægeret med creme fraiche ud over rødbederne

Blog Image

Glat overfladen ud og hold skålen skjult for dessertglade mennesker - det kan være en sønderrivende skuffelse at tage indholdet for en trifli.

Sæt dit fad i ovnen og bag rødbederne 1 til 1½ time - det afhænger af hvor højt laget af rødbeder er.

Blog Image

Du kan stikke forsigtigt i et stykke rødbede, og mærke om det er færdigt.

Blog ImageDet skal stadig være fast men til at tygge.

De bagte rødbeder er lækre til meget andet end vildænder. De er uendelig nemme at lave, og så smager de fantastisk godt. Prøv dem én gang og du har en klassiker.

God karma herfra
Lone

  • Kommentarer(0)