Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Angel Food Cake - opskrift

SkærekagerOprettet af Lone tor, december 04, 2008 07:54:36

Her til morgen er det blevet koldt igen, og alt er dækket af hvid rimfrost

Blog Image

I dag kommer mine forældre til generalprøve på de to retter, jeg har tænkt mig at diske op med ved lørdagens optagelsesprøve til den store madlavningskonkurrence. Måske er den nærmeste familie ikke et indlysende bud på en objektiv bedømmelse af maden, men så kan de da stive min selvtillid af, og det er der brug for.

Alle mine afprøvninger af opskrifter har resulteret i et overskud af æggehvider i køleskabet. Angel food cake optræder i en del amerikanske bøger, og jeg har længe tænkt at en dag, der var æggehvider nok, ville jeg prøve sådan en opskrift.

Så er den prøvet. Det er en speciel type kage helt uden fedtstof, men alligevel blød og fugtig. Rigtig god til en kop eftermiddagste.

Måske har du også fået nok af marengskrummer i huset, og vil gerne prøve en anden anvendelse af æggehvider - så skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

12 æggehvider fra høns der kammer over af godt humør

3 ½ dl flormelis

150 g mel

2 tsk. vanilleekstrakt

1½ tsk. vinsyre

et lille drys salt

Så går vi i gang. Tænd ovnen og sæt temperaturen på 190 gr. C.

Find den mystiske bund du altid har undret dig over frem til din springform og smør den meget meget let.

Blog Image

Overvej om det er værd at bruge et par timer på at fjerne de fastbrændte rester på formen inden du evt. fotograferer den.

Blog Image

Hæld æggehviderne i en røreskål og pisk til de skummer. Så tilsætter du salt og vinsyre og pisker videre.

Blog Image

Når der formes bløde toppe tilsætter du flormelis én skefuld ad gangen mens piskeriset kører.

Blog Image

Det er bare med at være tålmodig, så slipper sukkeret op før eller siden. Mens du hælder sukker i røreskålen sætter du foden gennem kameraets rem,

Blog Image

så der ikke er nogen, der kan tage et billede af dig med uglet hår.

Blog Image

Når massen er fast og glat tager du skålen væk fra røremaskinen og med en dejskraber folder du forsigtigt mel og vanille ind i dejen. Hæld den i din springfom og sæt formen i ovnen.

Blog Image

Efter 30 min. er kagen bagt færdig, og nu kommer vi til det mest mærkværdige -

Blog Image

Sæt formen på hovedet ned over en flaske - jeg ved ikke rigtigt hvorfor

Blog Image

men gætter på, at det forhindrer den i at falde sammen. Lad den hænge med hovedet nedad til den er helt kold.

Blog Image

Drys den med flormelis, fordi det ser så kønt ud

Blog Image

og nyd den kridhvide saftige kage til en varm kop te.

Nu må jeg hellere komme i gang med at rydde op i køkkenet, så det er klar til næste ombæring.

Dejlig torsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)