Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Chokoladefudge - opskrift

TrøflerOprettet af Lone ons, december 10, 2008 07:03:50

Måske synes du, der mangler noget julepynt herinde på siden. Lidt julepynt er vel ikke for meget forlangt i december.

Mine evner rækker ikke til at sætte små nissehuer på bogstaverne eller hænge guirlander om overskriften - nej du må nøjes med det her

Blog Image

I store træk hvad huset kan mønstre af julepynt, så du kan kun have gjort det bedre. Selvom det ikke er en konkurrence, kan man godt føle sig lidt forsømmelig i andre menneskers hyggelige julepyntede hjem.
Vel er det da prøvet, men jo mere julepynt der kommer op, des længere skal vi ind i februar, før det hele er pakket væk igen. Og min hang til blomsterbilleder, skåle og gammelt porcelæn fremtræder om muligt endnu mere uoverskueligt, når der iblandes nisser og julehjerter.

Blog Image

Helt anderledes forholder det sig med julekager og konfekt - de synes at passe fint i boligindretningen.

Julen handler om at give, så i dag skal du selvfølgelig have en opskrift på en ualmindelig nem og lækker chokoladefudge.

Du skal bruge :

350 g mørk chokolade - en god kvalitet - du skal jo spise det bagefter

75 g usaltede pistacienødder

2 spsk. usaltet smør

1 dåse kondenseret mælk

Så går vi i gang.

Blog Image

Knæk chokoladen i mindre stykker i en tykbundet gryde. Smag på stykkerne så du er sikker på, at kvaliteten er i orden.

Blog Image

Hæld kondenseret mælk og smør i gryden

Blog Image

og smelt det hele for svag varme. Smag på det, så du er sikker på, kvaliteten er i orden.

Blog Image

Imens chokoladeblandingen smelter kan du hakke dine pistacienødder i grove stykker.
Tag gryden af varmen så snart blandingen er ensartet og tilsæt nødderne. Smag evt. for at sikre, at kvaliteten er i orden.

Blog Image

Beklæd en lille form med bagepapir, hæld din varme fudge i og glat overfladen. Læg et stykke bagepapir over toppen og sæt hele herligheden i køleskabet.

Det var det. Enkelt og hurtigt synes du ikke ?

Næste dag kan du skære din fudge ud i små tern - du bestemmer størrelsen

Blog Image

Find julepynten frem

Blog Image

og nyd din lækre hjemmelavede konfekt.

Hjertelig god onsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)