Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Braiseret savoykål - opskrift

SavoykålOprettet af Lone fre, december 12, 2008 07:54:34

Frostvejr og kulde har vi her

Blog Image

Men ingen sne og så er det da lidt nemmere for hønsene at finde føde. Der skal solid kost til at holde varmen her i december - også for menneskene.

Blog Image

Måske har du også beundret de smukke savoykål og tænkt over, hvad de kunne bruges til. I Italien er kål i mange afskygninger vinterens føde - Savoy er selvfølgelig kongen over dem alle.

Med god grund - savoykål er din ven og hvem har ikke brug for venner ?
Savoykål giver din krop vigtige vitaminer som B, C og E. Derudover er de rige på fibre, folsyre og kalcium - og hvem har ikke brug for kalcium i disse tider ?

Det er der ikke noget nyt i - de gamle grækere og romere lovpriste kålen for dens medicinske egenskaber og Cato den ældre gik så langt som til at udtale, at "det er kålen, der overgår alle andre grøntsager".

Efter sådan en anbefaling er det bare med at komme i gang, og du skal selvfølgelig have opskriften på lækker braiseret savoy - kaldet blandt venner.

Du skal bruge :

½ savoykål - gem endelig resten i køleskabet til en anden dag

3 spsk. god olivenolie

1 dl tørrede abrikoser skåret i små stykker

1 dl ristede græskarkerner

Salt

Blog Image

Så går vi i gang - det er ganske enkelt og tager ikke lang tid.

Fjern de yderste dækblade og skær stokken ud af det halverede kålhoved. Snit kålen i tynde strimler og hæld dem i en stor pande med olivenolie, abrikosstykker og græskarkerner.

Blog Image

Vend det hele rundt ved forholdsvis høj varme til kålen er faldet sammen og bruner svagt. Smag til med salt undervejs - det bliver bedst, hvis salt akkurat kan smages i retten.

Blog Image

Server din lækre braiserede savoykål til fisk eller kylling - eller spis den bare som den er direkte fra panden.

Fin dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)