Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Æblekage - opskrift

ÆblekagerOprettet af Lone søn, september 21, 2008 07:43:15

Så er det søndag og tid til at bage en dejlig æblekage.

Blog Image

Det er den mest enkle opskrift på æblekage jeg ejer, men det stiller så meget desto større krav til ingredienserne. Det er ganske få ting, du skal bruge, men det er vigtigt, at de alle bidrager med det ypperligste :

150 g smør eller bagemargarine af en god kvalitet

3 dl. sukker

3 æg fra høns der har det godt og som spiser sundt og varieret

3½ dl. hvedemel med gode bageegenskaber

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vanilleekstrakt eller vanillesukker (ikke det underlige syntetiske)

2-3 æbler der dufter fantastisk - så smager de også sådan

Blog Image

Det var det.

Tænd ovnen på 175 gr. C.

Smør en springform eller et ovnfast fad.

Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær æblerne i mindre både. Læg æblestykkerne op i fadet.

Pisk smør og sukker grundigt til det bliver luftigt. Pisk æg i ét ad gangen og fortsæt piskningen til sukkeret er opløst. Tilsæt vanille og pisk. Bland mel og bagepulver og rør det i de øvrige ingredienser med en dejskraber - ikke mere piskeri nu - ellers bliver det en brøddej.

Fordel dejen over æblestykkerne og drys med sukker - meget gerne perlesukker hvis du har - det ser så fint ud.

Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Hold øje med den og stik forsigtigt med en prøvepind for at se, hvornår dejen ikke hænger ved - så er kagen færdig. Bagetiden afhænger både af din ovn og af den form du bager i.

Blog Image

Nyd kagen i fulde drag med letpisket koldt flødeskum.

Søndagshilsner fra
Lone

  • Kommentarer(0)